Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel wołowy w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wołowe 6
Przyprawa uniwersalna kucharek.,papryka w proszku
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
jajko
ogórek kiszony
borówki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel wołowy w cieście francuskim

Mieso rozbijamy,posypujemy przyprawami i odstawiamy,by przeszło ich aromatem.Nastepnie kroimy w paski i wkładamy na patelnie z tłuszczem.Podgotowujemy i przysmazamy ok.30minut na kuchence elektrycznej(na gazowej krócej).Mieso układamy na cieście francuskim i zawijamy.Pieczemy w piekarniku w temp 200C (z termobiegiem).Po około 20minutach potrawa jest gotowa.Przed podaniem dekorujemy ogórkiem pokrojonym w paski i borówkami.Podajemy od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak