Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZNYCEL PO WIEDEŃSKU

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 600 g
masło 1/3 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jaja 2-3 szt
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cytryna

Porada

Sznycel można podać z jajkiem sadzonym .

Przepis i sposób przygotowania na: SZNYCEL PO WIEDEŃSKU

Mieso płuczemy , osuszamy na papierowym ręczniku . kroimy w plastry 1-2 cm . Cienko rozbijamy , solimy każdy i pieprzymy . rozbijamy jaja , rozmącamy . Kotlety panierujemy w mące , jajku , a potem w bułce tartej . Smażymy na rumiano na maśle . Sznycle podajemy z plasterkami cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.08.2014 21:40
bardzo dobry
w mojej kuchni 11.08.2014 11:22
pyszne danie obiadowe...
bhb8 11.08.2014 09:15
z chęcią by się zjadło
Katarzyna59 10.08.2014 20:06
idealny na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak