Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel po wiedeńsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 2 plastry
masło klarowane
smalec
olej
mąka pszenna
jajko duże
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel po wiedeńsku

Mięso umyć, odkroić błonki i rozbić jak najcieniej.
Mięso obsypać solą i pieprzem z obu stron, ułożyć jeden na drugim, zwinąć w rulon i owinąć kawałkiem folii - włożyć do lodówki na 30-60 minut.
Roztrzepać jajko z przyprawami.
Sznycle obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej.
Na patelni stopić masło klarowane i smalec, dolać olej i mocno rozgrzać.
Usmażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 23.04.2013 10:58
A nie ma sprawy ;) Następnym razem uprzedzę ;)
czekoladka_m 14.01.2013 20:41
Mniam, wpraszam się na obiad!!:)
Konczi 14.01.2013 19:02
pycha bardzo lubimy takie sznycelki
Marta1986 14.01.2013 18:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak