Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel po wiedeńsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Zaraz po polskim schabowym, jeden z najlepszych kotletów „rozbijanych”. Tym razem udało nam się dorwać wysokiej jakości, cielęcinę. Udało rozbić się mega cienko. Do tego podaliśmy sałatkę ziemniaczaną. Obiad gotowy jest w 30 minut.

Składniki:

cielęcina 800 gramów
mąka 6 łyżek
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
olej do smażenia 100 mililitrów
masło klarowane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel po wiedeńsku

Mięso oczyszczamy, kroimy na kotlety. Bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na rumiano, na oleju z masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak