Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel po wiedeńsku
Mięso oczyszczamy, kroimy na kotlety. Bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na rumiano, na oleju z masłem.
cielęcina | 800 gramów |
mąka | 6 łyżek |
jajko | 2 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 8 łyżek |
olej do smażenia | 100 mililitrów |
masło klarowane | 1 łyżka |
Mięso oczyszczamy, kroimy na kotlety. Bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
Smażymy na rumiano, na oleju z masłem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: