Sznycel

Sznycel

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3/4 szkl
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    50 g
  • tłuszcz

    150 g
  • jajko

    2 szt
  • sól

  • cielęcina bez kości

    700 g
  • bułka czerstwa

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę czerstwą 150 g,pokroić w słupki o długości 2 cm i grubości około 2 mm, wymieszać z bułką tartą.
Pozostałą czerstwą bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć z cielęciną, dodać sól,dobrze wyrobić.
Następnie do masy wbić jajka,dolać trochę mleka pozostałego po odciśnięciu bułki, wyrobić masę.
Formować z masy wałeczki,a z nich prostokątne sznycle, obtaczać w grzankach wymieszanych z bułką tartą, lekko spłaszczać sznycle i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 09.08.2012 09:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat