Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczypiorkowa zupa kremowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 l
serki topione 2
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 100 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szczypiorkowa zupa kremowa

Kroki postępowania

1
Wywar wlewamy do garnka i podgrzewamy, aż się zagotuję, w tym czasie kroimy na dość drobno szczypiorek. Kiedy wywar wrze odlewamy około dwie szklanki bulionu w którym należy roztopić serki topione. Tym samym wywar wlewam do malaksera i dokładam serki, miksuje około 1 minuty do uzyskania kremu z serków.
Krok 1 - Szczypiorkowa zupa kremowa foto
2
Kiedy serki się roztopią i powstanie gęsty krem wlewam wszystko do gotującego się pozostałego wywaru, następnie dojemy posiekany szczypiorek, dodajemy słodką śmietanę doprawiam solą, pieprzem i gotuję około 3 minuty.
Krok 2 - Szczypiorkowa zupa kremowa foto
3
Podajemy z czosnkowymi grzankami pszennymi bądź z młodymi ziemniaczkami. Smacznego
Krok 3 - Szczypiorkowa zupa kremowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 01.01.2013 13:33
CIEKAWE:)
Kate131 29.12.2012 09:18
fajna zupka
mariusz14 22.07.2012 18:53
ugotuję dla żony bedzie zachwycona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak