szczupak ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    340 g
  • szpinak świeży

    500 g
  • cebula biała

    100 g
  • mąka pszenna

    16 g
  • mleko 2%

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę kroimy w dzwonki. Nacieramy solą świezo mielonym pieprzem, zawijamy w folie i odstawiamy na 2 godz do lodówki. Cebulę podsmażmy i dodajemy do niej rybę którą odsmażmy z każdej strony.
Szpinak wykładamy na patelnię dodajemy czosnek.
Do mleka wsypujemy mąkę i zalewamy szpinak, mieszając doprowadzamy do zgęstnienia.
Rybę kładziemy na szpinak i dusimy kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tonia 09.07.2011 15:26
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat