Szczupak ze smietaną

Szczupak ze smietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    50 g
  • sól

  • białego wtrywanego wina

    120 ml
  • śmietany

    125 ml
  • szczupak

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szczupak ze smietaną

Szczupaka sprawić i dokładnie wypłukać. Osolić, ułożyć w całości ( bez głowy) w natłuszczonym ogniotrwałym półmisku i polać stopionym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 St C i piec 40 min. Podczas pieczenia skrapiać co jakiś czas winem i wodą. Gdy ryba jest miękka, polać ja 125 ml śmietany i piec jeszcze 5 min. Podawać na tym samym półmisku, na którym się zapiekała, z ziemniakami i surówką z warzyw lub sałatką jarzynową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Boguśka1 07.11.2010 14:30
ooo to musi być super przepis i bardzo smaczna potrawa:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat