Szczupak ze smietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    50 g
  • sól

  • białego wtrywanego wina

    120 ml
  • śmietany

    125 ml
  • szczupak

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczupaka sprawić i dokładnie wypłukać. Osolić, ułożyć w całości ( bez głowy) w natłuszczonym ogniotrwałym półmisku i polać stopionym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 St C i piec 40 min. Podczas pieczenia skrapiać co jakiś czas winem i wodą. Gdy ryba jest miękka, polać ja 125 ml śmietany i piec jeszcze 5 min. Podawać na tym samym półmisku, na którym się zapiekała, z ziemniakami i surówką z warzyw lub sałatką jarzynową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Boguśka1 07.11.2010 14:30
ooo to musi być super przepis i bardzo smaczna potrawa:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat