Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak ze smietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masła 50 g
sól
białego wtrywanego wina 120 ml
śmietany 125 ml
szczupak 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak ze smietaną

Szczupaka sprawić i dokładnie wypłukać. Osolić, ułożyć w całości ( bez głowy) w natłuszczonym ogniotrwałym półmisku i polać stopionym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 St C i piec 40 min. Podczas pieczenia skrapiać co jakiś czas winem i wodą. Gdy ryba jest miękka, polać ja 125 ml śmietany i piec jeszcze 5 min. Podawać na tym samym półmisku, na którym się zapiekała, z ziemniakami i surówką z warzyw lub sałatką jarzynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boguśka1 07.11.2010 14:30
ooo to musi być super przepis i bardzo smaczna potrawa:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak