Szczupak z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    1 szt
  • śmietana

    0,5 szkl
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • jabłko winne

    50 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczupaka sprawic i pokroic na dzwonka, skropic połową soku z cytryny, posolic i popieprzyc. Odstawic na godzine do lodówki. Rybe opanierowac w nące i usmażyc.
Jabłka obrac i zetrzec na tarce, wymieszac z koncentratem pomidorowym i śmietaną. Doprawic przyprawą do ryb oraz solą i pieprzem. Rybą ułożyc w natłyszczonej brytfannie, zalac sosem jabłkowym i zapiekac około 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rakow2 02.06.2011 17:35
szczupak z jabłkami winnymi
Ela20 09.11.2010 18:43
ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat