Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak z głębokiego oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
cytrynka 1 szt
olej do smażenia
szczupak 1 filet

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak z głębokiego oleju

Kroki postępowania

1
Filet rozmrozić, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce na pół godziny.
Krok 1 - szczupak z głębokiego oleju foto
2
Jajko roztrzepać. Rybę panierować w mące, jajku,bułce.
Krok 2 - szczupak z głębokiego oleju foto
3
Olej dobrze rozgrzać i włożyć panierowane kawałki ryby
Krok 3 - szczupak z głębokiego oleju foto
4
Smażyć na rumiano z dwóch stron. Wyjąć na ręczniki papierowe aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 4 - szczupak z głębokiego oleju foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 18.11.2013 08:23
uwielbiam szczupaka :-)
traktorek 28.06.2013 22:03
wspaniała rybka
teresa18 29.03.2013 13:19
pyszna rybka
misia53 12.03.2013 17:11
Już nawet nie pamiętam jaki smak ma szczupak ,tak dawno nie jadłam...
Krystyna32 12.03.2013 16:56
pyszna rybka
Monika58 10.03.2013 11:35
dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak