szczupak w zalewie octowej z ketchupem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    2 szt.
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • mąka

  • olej do smażenia

  • sok z cytryny

  • marynata

  • cebula

    2 szt.
  • ocet

    3/4 szkl.
  • woda

    2 i 1/4 szkl.
  • sól

    3 łyżeczki
  • cukier

    6 łyżeczek
  • ketchup pikantny

    4 czubate łyżki
  • olej

    8 łyżek
  • Ziele angielskie całe Prymat

    kilka zierenek
  • liść laurowy

    2-3 liście
  • kolendra Prymat do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczupaka sprawić dokładnie umyć , osuszyć i pokroić na dzwonka . Oprószyć solą , kolendrą skropić sokiem z cytryny i na chwilę odstawić . Obtaczać w mące kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor z obu stron . Cebule obrać i pokroić w piórka . W salaterce układać warstwami rybę i cebulę , włożyć liść laurowy i ziele angielskie a pozostałe składniki zalewy wlać do garnka lub rondelka i zagotować . Gorącą jeszcze zalewą zalać ryby i odstawić do następnego dnia .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 20.06.2015 12:59
ciekawe jak smakuje
Margo1 02.04.2015 21:59
Nie robiłam
gosia1988 02.04.2015 17:28
na pewno smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat