Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak w zalewie octowej z ketchupem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 2 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
mąka
olej do smażenia
sok z cytryny
marynata
cebula 2 szt.
ocet 3/4 szkl.
woda 2 i 1/4 szkl.
sól 3 łyżeczki
cukier 6 łyżeczek
ketchup pikantny 4 czubate łyżki
olej 8 łyżek
Ziele angielskie całe Prymat kilka zierenek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 liście
kolendra Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak w zalewie octowej z ketchupem

Szczupaka sprawić dokładnie umyć , osuszyć i pokroić na dzwonka . Oprószyć solą , kolendrą skropić sokiem z cytryny i na chwilę odstawić . Obtaczać w mące kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor z obu stron . Cebule obrać i pokroić w piórka . W salaterce układać warstwami rybę i cebulę , włożyć liść laurowy i ziele angielskie a pozostałe składniki zalewy wlać do garnka lub rondelka i zagotować . Gorącą jeszcze zalewą zalać ryby i odstawić do następnego dnia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.06.2015 12:59
ciekawe jak smakuje
Margo1 02.04.2015 21:59
Nie robiłam
gosia1988 02.04.2015 17:28
na pewno smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak