szczupak w razowj panierce z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    2 filety
  • pietruszka natka

    1 łyżka
  • sól

    1 do smaku
  • mąka pełnoziarnista

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • bułka razowa

    1 szt
  • jajko

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety szczupaka solimy.Bułkę razową scieramy na tarce dodajemy do bułki prymat,mieszamy .Filet obtaczamy w mące potem jajku i bułce tartej smażymy .
Osobno smażymy jajko i nakładamy na szczupaka i ozdabiamy natką pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 01.08.2011 16:29
pysznie wyglada ten szczupaczek...
rakow2 28.06.2011 17:42
o jej a co na to szczupak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat