Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w papilotach na oleju ryżowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

młoda marchewka 6 szt
olej ryżowy
sok z cytryny
lucerna
natka pietruszki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczupak 2 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w papilotach na oleju ryżowym

Filet z szczupaka myjemy osuszamy i solimy sola morską. Na papier do pieczenia dajemy łyżkę oleju ryżowego na nim układamy filet szczupaka kropimy sokiem z cytryny. Na rybie układamy młoda marchewkę i natkę pietruszki. Zawijamy pakuneczek i wstawiamy do piekarnika na ok 15 min. Po tym czasie otwieramy pakunek i dodajemy listki lucerny. Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak