Szczupak w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • szczupak

    1 kg
  • przyprawa do potraw Kucharek

  • sól do smaku

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • natka pietruszki

  • groszek zielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Merchewkę i pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki wkładamy do garnka wlewamy wodę doprawiamy i gotujemy ok 10 min.Następnie dodajmy filety szczupaka i natkę pietruszki.Po uogotowaniu ok 10 min aby ryba się nie rozgotowała,wyjmujemy ją układamy w naczyniu posypujemy groszkiemy.W zależności od tego ile mamy wywaru przygotowujemy żelatynę wdł.przepisu na opakowaniu.Zalewamy rybę wywarem.Czekamy aż zastygnie.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 03.06.2015 12:33
szczupak jest do tego idealny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat