Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
szczupak 1 kg
przyprawa do potraw Kucharek
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
natka pietruszki
groszek zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak w galarecie

Merchewkę i pietruszkę kroimy na mniejsze kawałki wkładamy do garnka wlewamy wodę doprawiamy i gotujemy ok 10 min.Następnie dodajmy filety szczupaka i natkę pietruszki.Po uogotowaniu ok 10 min aby ryba się nie rozgotowała,wyjmujemy ją układamy w naczyniu posypujemy groszkiemy.W zależności od tego ile mamy wywaru przygotowujemy żelatynę wdł.przepisu na opakowaniu.Zalewamy rybę wywarem.Czekamy aż zastygnie.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.06.2015 12:33
szczupak jest do tego idealny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak