Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak smażony

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 średni
cebula 2
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak smażony

Szczupaka dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Po czym kroimy go na kawałki. Kawałki szczupaka z każdej strony przyprawiamy solą oraz pieprzem. Następnie układamy w misce przekładając plastrami cebuli. Całość odstawiamy na noc lub na kilka godzin w chłodne miejsce, po to aby ryba przeszła przyprawami. Kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 24.01.2014 13:13
smaczna rybka:)
Janina 18.01.2014 19:28
Smaczna ryba;)
fotoviderek 29.12.2013 11:23
Świetna rybka :)
Jadwiga/Jaga85 27.12.2013 14:06
Bardzo lubię ryby!
Mniam 27.12.2013 09:34
Uwielbiam szczupaka, ma świetny smak.
Zdzisław 27.12.2013 07:45
dla mnie same smakołyki
gosia56 26.12.2013 20:25
super rybka
halina17 26.12.2013 19:03
Uwielbiam szczupaka.
Monika10 26.12.2013 18:23
super szczupak
Konczi 26.12.2013 17:50
musiał byc przepyszny
Romanowka 26.12.2013 17:34
Pyszna rybka!
Katarzyna54 26.12.2013 17:29
bardzo lubię szczupaka, dla mnie chyba najlepsza ryba
idealme 26.12.2013 17:25
naprawdę pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak