Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak pieczony z masłem, pietruszką i cytryną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczupak 800 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
cytryna 1 szt
masło 2 łyżki
pietruszka 4 łyżki
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak pieczony z masłem, pietruszką i cytryną

Szczupaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Dokładnie przyprawiamy przyprawą do ryb (zewnątrz i wewnątrz). Rybę układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu robimy nacięcia co 5 cm. W nacięte miejsca wkładamy masło oraz posiekaną natkę pietruszki. Wnętrze ryby dodatkowo nacieramy cytryną oraz resztą pietruszki. Na wierzchu układamy pokrojone plastry cytryny. Całość solimy jeszcze gruboziarnistą solą. Szczupaka pieczemy przykrytego folią aluminiową w 190*C przez 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 29.03.2016 13:00
pyszna ryba
Pani Domu 29.03.2016 11:28
prezentuje się wspaniale
norweska20 29.03.2016 10:13
pyszności taka rybka
Krzysztof15 29.03.2016 08:42
bardzo smaczny
Motorek 29.03.2016 00:40
smaczna rybka
JulkaTomeczek 28.03.2016 23:15
Lubię takie rybki
halina17 28.03.2016 20:54
Smaczna ryba.
VioletoweKucharzenie 28.03.2016 20:24
Jak dla mnie ryba najlepiej smakuje w asyście kwaśnej pieczonej cytryny i pietruszki. Jest niezwykle aromatyczna i smaczna. Podana w całości pięknie się prezentuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak