Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak parzony z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składnik główny

szczupak 700 gram
marchew 200 gram
seler 150 gram
groszek zielony 50 gram
por 50 gram

przyprawy

sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sok z cytryny 1/2 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak parzony z warzywami

Dzwonki szczupaka skropiłam sokiem z cytryny. Marchewkę, seler obrałam pokroiłam w słupki, por w półksiężyce. Do garnka włożyłam warzywa, zalałam wodą. Dodałam liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i płaską łyżeczkę soli. Zagotowałam, gotowałam przez dziesięć minut na wolnym ogniu. Włożyłam dzwonki szczupaka, ponownie zagotowałam. Na wolnym ogniu trzymałam przez minutę. Pozostawiłam pod przykryciem 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 24.03.2017 07:16
lubię ryby, na pewno by mi smakowało
Betina#45 18.04.2015 15:27
wspaniały przepis...bardzo bym zjadła ! ;)
inka2012 18.04.2015 13:49
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak