Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak nadziewany sardynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 1 szt
sardynki 35 dag
czosnek do smaku
natka pietruszki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak nadziewany sardynkami

Sprawionego szczupaka nacieramy od środka solą.Sardynkom odcinamy głowy i ogony,a następnie oprószamy lekko sola,pieprzem i mąką.Siekamy natkę pietruszki i czosnek,łączymy z masłem.Smarujemy wnętrze szczupaka masłem z pietruszką i czosnkiem.Przekładamy szczupaka do wąskiej formy i wkładamy do jego środka małe rybki.Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 45 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak