Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowy krupnik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurze udo 1 szt
marchewka 1 szt
mała pietruszka 1 szt
czosnku 2 ząbki
pęczek (ok. 30 dag) szczawiu
smietana 18%
cukier
ziemniaki
kasza mazurska (jęczmienna) 2-3 łyzki
seler kawałek
por kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowy krupnik

Do garnka wlać 2 litry wody. Włożyć udko , pokrojonego pora, starkowane jarzyny, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy. Wsypać opłukaną kaszę. Gotować do miękkości kaszy. Szczaw przebrać, opłukać, bardzo drobno posiekać i włożyć do zupy. Chwilę pogotować i zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku! SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:46
Dobra zupa.
aleksa123 01.02.2012 17:32
ciekawy przepis
ZEWA 24.06.2011 11:39
jadłam szczawiową z ryżem, ale z kaszą nie. Trzeba wypróbować.
Marzena40 22.02.2011 09:05
jeszcze czegoś takiego nie jadłam
SmacznaPyza 12.09.2010 16:14
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak