Szczawiowy krupnik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurze udo

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • mała pietruszka

    1 szt
  • czosnku

    2 ząbki
  • pęczek (ok. 30 dag) szczawiu

  • smietana 18%

  • cukier

  • ziemniaki

  • kasza mazurska (jęczmienna)

    2-3 łyzki
  • seler

    kawałek
  • por

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać 2 litry wody. Włożyć udko , pokrojonego pora, starkowane jarzyny, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy. Wsypać opłukaną kaszę. Gotować do miękkości kaszy. Szczaw przebrać, opłukać, bardzo drobno posiekać i włożyć do zupy. Chwilę pogotować i zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku! SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.07.2015 17:46
Dobra zupa.
aleksa123 01.02.2012 17:32
ciekawy przepis
ZEWA 24.06.2011 11:39
jadłam szczawiową z ryżem, ale z kaszą nie. Trzeba wypróbować.
Marzena40 22.02.2011 09:05
jeszcze czegoś takiego nie jadłam
SmacznaPyza 12.09.2010 16:14
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat