Szczawiowa na żurku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    1 pęczek
  • rosół drobiowy

    1 litr
  • żurek

    1 szklanka
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki
  • sok z cytryny

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • grzanki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać..
Szczaw umyć, drobno posiekać.
Przełożyć do garnka, zalać gorącym rosołem, gotować 15 minut, zmiksować.
Dolać żurek, doprawić sokiem, solą , pieprzem, zagotować.
Przelać do talerzy, dodać jajko przekrojone na pół, posypać grzankami, podawać.
SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 01.10.2015 19:13
dawno nie jadłam szczawiowej,pyszna
Bernadeta1 28.09.2015 20:14
inna i na pewno pyszna zupa
Ola1young 28.09.2015 15:50
ciekawe połączenie smaków
Konczi 28.09.2015 13:58
pyszna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat