Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawiowa na żurku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 1 pęczek
rosół drobiowy 1 litr
żurek 1 szklanka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
sok z cytryny
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawiowa na żurku

Jajka ugotować na twardo, obrać..
Szczaw umyć, drobno posiekać.
Przełożyć do garnka, zalać gorącym rosołem, gotować 15 minut, zmiksować.
Dolać żurek, doprawić sokiem, solą , pieprzem, zagotować.
Przelać do talerzy, dodać jajko przekrojone na pół, posypać grzankami, podawać.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 01.10.2015 19:13
dawno nie jadłam szczawiowej,pyszna
Bernadeta1 28.09.2015 20:14
inna i na pewno pyszna zupa
Ola1young 28.09.2015 15:50
ciekawe połączenie smaków
Konczi 28.09.2015 13:58
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak