Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 4 szt.
marchew 3 szt.
pietruszka 1
seler kawałek
szczaw 40-50 liści
mleko 3/4 szkl.
mąka 1,5 łyżki
por 1 szt.
ziemniaki 3-4 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szczawiowa

Kroki postępowania

1
Mięso zalać wodą i wstawić. Po zagotowaniu ściągnąć szumy i dodać pokrojoną w plasterki por oraz resztę warzyw w całości. Przyprawić kucharkiem i gotować.
Krok 1 - szczawiowa foto
2
Gdy warzywa są miękkie wyjąć je i przestudzić, a do garnka wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2 - szczawiowa foto
3
Warzywa pokroić w kostkę.
Krok 3 - szczawiowa foto
4
Pokroić również szczaw.
Krok 4 - szczawiowa foto
5
Gdy ziemniaki będą miękkie dać do garnka warzywa wraz ze szczawiem. Chwilę pogotować.
Krok 5 - szczawiowa foto
6
Na koniec zaciągnąć zupę wodą z mąką i zagotować. Dodać również drobno pokrojone jajka.
Krok 6 - szczawiowa foto
7
Podawać dodatkowo z 1 jajkiem na 1 talerz zupy. Smacznego :)
Krok 7 - szczawiowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pusia 24.05.2013 12:36
bardzo apetyczna
IwonaDD 24.05.2013 11:32
pyszna, prosta zupka
leonowie 24.05.2013 11:26
jedna z moich ulubionych zup:)
Laila2786 24.05.2013 11:26
pyszna zupka
Piotr-21 24.05.2013 11:21
oj tak bardzo smaczna
Barbara/zuza22_85 24.05.2013 11:09
bardzo dobra
Konczi 24.05.2013 10:35
zjadłabym taką zupkę
Rossie 24.05.2013 10:34
bardzo lubię szczawiową :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak