Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczawianka na kości

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 3-4 garści
kość 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
pieprz do smaku
śmietana 3 łyżki
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szczawianka na kości

Kroki postępowania

1
Opłukaną kość zalewamy 2-3 litrami wody. Dodajemy pieprz, kucharek, ziele i liście laurowe. Gotujemy około 15-20 minut.
Krok 1 - Szczawianka na kości foto
2
W między czasie opłukany zebrany i opłukany szczaw kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Szczawianka na kości foto
3
Następnie dodajemy do naszego wywaru.
Krok 3 - Szczawianka na kości foto
4
Następnie oddzielamy żółtka od białek. Białka dodajemy do zupy a do żółtek dodajemy śmietanę i dobrze mieszamy. Dodajemy do szczawianki.
Krok 4 - Szczawianka na kości foto
5
Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem . Smacznego !
Krok 5 - Szczawianka na kości foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.02.2015 19:14
fajna zupka
bogusia19 07.06.2013 08:40
bardzo dobra
dodi 07.06.2013 08:25
przepyszna zupka
Konczi 07.06.2013 07:31
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak