Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw po francusku.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 20 dag
masło 1 lyżka
dżem morelowy 1 łyżka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw po francusku.

Kroki postępowania

1
Szczaw przebrać,
Krok 1 - Szczaw po francusku. foto
2
odciąć ogonki ,opłukać.
Krok 2 - Szczaw po francusku. foto
3
Zalać wrzącą wodą z dodatkiem soli i cukru i ugotować. Trwa to krótko-2,3 minuty.
Przelać na sito, osączyć i na talerzyk.
Krok 3 - Szczaw po francusku. foto
4
Masło stopić, dodając dżem brzoskwiniowy, wymieszać i
polać szczaw.

Krok 4 - Szczaw po francusku. foto
5
Zaraz podawać jako przystawkę, a my lubimy jako deser.
Krok 5 - Szczaw po francusku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 03.09.2014 07:30
Intrygujące danie.
Stenka 02.09.2014 15:14
ciekaw połączenie smaków
pestka 02.09.2014 14:57
to dla mnie nowość bardzo ciekawa
Maria 70 02.09.2014 14:35
Ciekawa propozycja.Dotąd jadłam tylko zupę ze szczawiu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak