Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw na zimę

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw 1 kg
sól 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw na zimę

Szczaw przebrać, oderwać ogonki, wypłukać. Pokroić drobno wypłukany szczaw. Dodać sól i wymieszać. Odstawić na godzinę aby szczaw puścił sok. Włożyć ciasno szczaw do słoika, na wierzch wlać trochę oleju, zamknąć szczelnie słoik. Pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 21.06.2015 15:16
Pyszności :)
Ewa Wojtaszko 21.06.2015 13:31
ja zawsze zupkę robię :)
gosia1988 21.06.2015 12:59
świetny na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak