Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłykowe kotleciki mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 30 dag
jajko 1 szt
cebula biała 1,5 szt
ząbek czosnku 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
ogórki konserwowe 2 szt
szynka 30 g
ser żółty 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłykowe kotleciki mielone

Kroki postępowania

1
Do miski dodajemy mieso i przygotowujemy tak jak do zwykłego kotlecika mielonego. Ja dodaję jajko, cebulę, czosnek, sól pieprz do smaku. Nie dodaję bułki tartej ani namoczonej bułki gdyż lepiej "skleja" się nam szaszłyk.
Krok 1 - Szaszłykowe kotleciki mielone foto
2
Na patyczki nabijamy ogórka konserwowego, cebulę, szynkę i ser. Ja dodałam akurat to co miałam pod ręką:) Ale można także dodać pieczarki, paprykę lub to co po prostu macie akurat w lodówce:)
Krok 2 - Szaszłykowe kotleciki mielone foto
3
Nakładamy mięso na wcześniej przygotowanego szaszłyka i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Szaszłykowe kotleciki mielone foto
4
Smażymy aż do uzyskania złocistego koloru.
Krok 4 - Szaszłykowe kotleciki mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 22.09.2014 10:48
pyszne jedzonko
halinah 21.09.2014 22:45
dobre mięsko
misia53 21.09.2014 20:43
Fantastyczny pomysł miałaś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak