Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłykowa tortilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 4 sztuki
filet z kurczaka 250 gram
boczek wędzony 150 gram
pieczarki 150 gram
arabska przyprawa do szaszłyka
majonez 3 łyżki
natka pietruszki 1 garść
pomidory suszone Smak 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
pomidor
sałata
olej 1 łyżka
ketchup 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłykowa tortilla

Zaczynamy od zamarynowania mięsa. Kurczaka kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do szaszłyka i przez chwilę ugniatamy. Ja używam przywiezionej z wakacji, która jest nieco korzenna i ostra, wy możecie użyć Waszej ulubionej. Odstawiamy.

Robimy sos. Ketchup, majonez, czosnek, pomidory suszone oraz natkę pietruszki wrzucamy do blendera i miksujemy.

Boczek kroimy w grubą kostkę. Pieczarki - jeśli duże kroimy na ćwiartki.

Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy boczek, chwilę podsmażamy, dorzucamy pieczarki i kurczaka. Smażymy około 7 minut.

Pomidory kroimy w plastry, sałatę rwiemy (ja tym razem użyłam roszponki i młodej strzępiastej.

Każdą tortillę smarujemy sosem, układamy na niej kolejno sałatę, mięso z pieczarkami i pomidory. Zawijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 04.08.2013 10:43
zawsze chętnie zjem :)))
Magula 04.08.2013 07:47
Pyszny przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak