Szaszłyki ziemniaczane z boczkiem i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • boczek wędzony

    30 dag
  • majeranek Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i lekko obgotować w osolonej wodzie ( przez około 5-7 minut ), później odcedzić i obrać.
Cebulę obrać i pokroić w grube plastry.
Paprykę umyć i pokroić w dość dużą kostkę.
Boczek pokroić w plastry.
Na patyczki szaszłykowe nabijać na przemian wszystkie składniki, obsypać przyprawami. Można je piec zarówno na grillu jak i w piekarniku ( tylko trzeba je wtedy posmarować tłuszczem ).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (35)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 15.06.2013 15:42
Bardzo dobre
Małgorzata106 17.05.2012 19:27
super
Chojłówna 22.03.2012 12:03
o takich jeszcze nie jadłam
Małgorzata106 23.01.2012 08:44
super
Elżbieta17 28.12.2011 18:01
super jedzonko:)
ilka_86 24.11.2011 18:32
smaczne
misia53 06.11.2011 17:48
smaczne i proste do zrobienia - super!
eli82 24.10.2011 14:59
pycha
Dorian 05.10.2011 14:39
pycha
aacaac 05.10.2011 14:34
zjadłoby się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat