Szaszłyki ze śledzi i oliwek

Szaszłyki ze śledzi i oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    4 płaty
  • papryka czerwona

    1 strąk
  • cebula

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone płaty śledzia pokroić na kawałki, cebulę pokroić w plastry.Paprykę oczyścić ,pokroić na kawałki. Oliwę z oliwek zmieszać z sokiem z cytryny.Na szpadki na przemian nadziewać kawałki śledzi ,paptyki,plasterki cebuli, oliwki. Tak przygotowane szaszłyki skropić oliwą zmieszaną z sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

22.08.2013 13:19
Apetyczne.

Seba

05.06.2013 18:48
pycha szaszłyczki

Wafelek2601

26.10.2012 09:32
Świetny pomysł

anemon

03.05.2012 14:19
Bardzo atrakcyjny sposób podania śledzia. Bez mrugnięcia okiem wykorzystam misiu Twój pomysł.

traktorek

29.04.2012 11:00
mniam

bami

06.02.2012 23:45
Dobre połączenie :)

ben-ka

09.10.2011 09:41
Mnie też podoba się taka propozycja.

barbara11561

22.07.2011 07:43
świetny pomysł

kuklik

19.05.2011 15:33
super przegryzka

Aneta41

06.03.2011 20:52
O , jak kolorowo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat