Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki ze schabem, cukinią, papryką i kiełbaską

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3-4 plastry
cukinia 1/2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1-2 sztuki (małe)
kiełbasa podwawelska kilkanascie plasterków
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki ze schabem, cukinią, papryką i kiełbaską

Plastry schabu kroję na małe wąskie paseczki, dodaję olej, zioła prowansalskie, majeranek, przyprawę do mięsa wieprzowego oraz sól i pieprz - wszystko dokładnie mieszam i wstawiam na noc do lodówki (można też zamarynować mięso na kilka godzin przed przygotowaniem szaszłyków).
Cukinię obieram i kroję w małe talarki, cebulki - w plastry. Umytą paprykę kroję na nieduże prostokątne kawałki, a kiełbasę - w plasterki. Patyczki moczę godzinę wcześniej w zimnej wodzie, dzięki temu nie będą przypalały się podczas grillowania. Nadziewam kiełbaskę - cebulkę - paprykę - schab - cukinię i tak dalej na przemian. Gotowe szaszłyki grilluję na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 23.08.2015 20:00
pomysłowe, muszą być pyszne :)
Jumper123 23.08.2015 18:27
wyglądają przepysznie
irenka 23.08.2015 17:46
ale jedzonko, pyszności , zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak