Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z wątróbki drobiowej i jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 50 dag
cebula biała 4 szt
jabłka 4 szt
boczek parzony 20 dag
pomidory 3 szt
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
pietruszka zielona 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z wątróbki drobiowej i jabłek

Wątróbki oraz boczek pokrojony w dużą kostkę wymieszać z przyprawami. Jabłka obrać, wykroić ich gniazdka i podzielić na ćwiartki. Pomidory i cebulę również pokroić w ćwiartki. Nadziewać na szpadki w kolejności ; wątróbka, jabłko, cebula, pomidory, boczek. Zawinąć każdy szaszłyk osobno w folię aluminiową i odstawić na godzinę, aby nabrały zapachu przypraw. Piec w temperaturze ok. 180 stopni przez 30 minut. Zgasić piekarnik i trzymać jeszcze 10 minut. Podawać na kapuście kiszonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 14.12.2012 11:27
poezja smaku !!!
Miki 27.11.2012 18:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak