Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszlyki z watrobki drobiowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wątróba (z kurczaka) 50 g
pieczareki całe 50 g
sól i pieprz 1 lyz
olej 3 lyz
sałata 5 lisci
ananas 3 krazki
boczek 30 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: szaszlyki z watrobki drobiowej

Z wątróbki usuwamy zylki dzielimy na rowne kawalki, boczek kroimy i cienkie plastry, kawalki wątróbki owijamy w boczek, nadziewamy na wykalaczki, odpowiednio; watrobka, pieczarka,watrobka itd., gotowe posypujemy przyprawami, układamy na blasze z olejem na dnie. Wstawiamy do piekarnika na 200C na 20min, podajemy gdy boczek i pieczarki się zrumienia, szszlyki układamy na plastrach ananasa i lisciach Salaty

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak