Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z wątróbek drobiowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 0,5 kg
boczek wędzony 0,5 kg
śliwki suszone 25 dkg
cebula 3 szt
Majeranek suszony Prymat
olej
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z wątróbek drobiowych

Wątróbki oczyścić, pokroić na kawałki. Podgrzać olej z sokiem z cytryny, dodać posiekaną cebulę i szczyptę soli. Do wrzącej marynaty wrzucić wątróbki. Gotować minutę, ostudzić, schłodzić w lodówce. Boczek pokroić, oprószyć majerankiem. Pozostałe cebule obrać, pokroić na cząstki. Wątróbkę nadziewać na szpadki na przemian z cebulą, boczkiem i śliwkami. Grillować 20 min, obracając szaszłyki i smarując je marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak