Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z tuńczykiem i krewetkami
Tuńczyka myjemy i kroimy w kostkę o wymiarach około 2cm x 2cm. Krewetki obieramy z pancerza. Papryki myjemy i kroimy w kostkę podobnej wielkości jak ryba. Cebulę kroimy w ćwiartki i rozdzielamy warstwy.
Na patyczki nabijamy na przemian kostkę z tuńczyka, paprykę czerwoną, cebulę i paprykę zieloną. Na koniec nabijamy po jednej krewetce. Szaszłyki doprawiamy z wszystkich stron solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Całość skrapiamy oliwa pomidorową. Zawijamy w folie spożywcza i marynujemy w lodówce przez kilka godzin.
Na mocno rozgrzany grill układamy szaszłyki i grillujemy z każdej strony niecała minutę. Serwujemy z śwież a sałatka i pieczywem.