Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z serc kurzych

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

serca drobiowe 50 dkg

marynata

olej 1/2 szkl
wino białe wytrawne 1/4 szkl
ząbki czosnku 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z serc kurzych

Kroki postępowania

1
Przygotować marynatę. Do naczynia wlać olej, wino, czosnek wyciśnięty przez praskę, sól.pieprz, wymieszać.
Krok 1 - Szaszłyki z serc kurzych foto
2
Serca opłukać, wrzucić do marynaty , wymieszać. Odstawić na około 3 godz.



















Krok 2 - Szaszłyki z serc kurzych foto
3
Następnie serca nadziać na drewniane patyczki do szaszłyków. Szaszłyki ułożyć na rozgrzanym grillu. Piec około 30 min. przewracając aż będą miękkie. Podawać z ryżem posypanym kurkumą.
Krok 3 - Szaszłyki z serc kurzych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 20.06.2017 22:53
świetny przepis
Ewa Wojtaszko 19.06.2017 11:59
ooo,to coś nowego,ciekawa jestem jak smakują
Urszula Świeca 19.06.2017 11:30
Dzięki.))))
pestka 18.06.2017 18:44
ciekawa propozycja
Bożena Matuszczyk 18.06.2017 10:33
Pomysłowo ,ciekawie i na pewno pysznie.;)
Mniam 18.06.2017 09:56
Takich szaszłyków to ja jeszcze nie widziałam. Wow, super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak