szaszłyki z rybą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    0,5 kg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • cukinia

    1 szt
  • cebula biała

    3 szt
  • olej

    2 łyżki
  • rozmaryn

    3 gałązki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso z łososia pokroić w kostkę. Umyć warzywa i następnie pokroić wg uznania. Posmarować łososia olejem, potem razem z pokrojonymi warzywami nabić na patyki na szaszłyki i ułożyć na tackach do grillowania. Do smaku można dodać przyprawy np. sól i pieprz czy też rozmaryn. Grillować na tacce aż łosoś będzie gotowy do spożycia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta34 26.06.2012 10:34
MUSZĘ SPRÓBOWAĆ

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat