Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z rusztu z mięsa wołowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 20 dag
olej 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
pieprz
sól
słonina 4 dag
pomidory 2
cebula 1
patyczki cienko zastrugane 2

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z rusztu z mięsa wołowego

Mięso opłukać, pokroić w plasterki grubości około 1,5cm w poprzek włókien, posmarować olejem,posypać posiekanym czosnkiem, pokruszonym liściem laurowym, pieprzem, solą. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Słoninę, pomidory i cebulę pokroić w cienkie plastry. Ma patyczki nabić kawałki mięsa i dodatki.Mięso ułożyć na ruszcie, wstawić do gorącego piekarnika, piec ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 07.04.2012 12:00
smakowite
Kekerboom 07.04.2012 12:00
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak