Szaszłyki z rozmarynem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi kurczaka

    2
  • żółta papryka

    1
  • chilli

    1 szczypta
  • rozmaryn

    1 lyzeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 lyzeczki
  • lód

    1 lyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szaszłyki z rozmarynem foto
Piersi kurczaka myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikami papierowymi. Nacieramy solą i pieprzem. Kroimy w kawałki ok. 2,5x 2,5 cm i polewamy odrobiną oleju. Dodajemy pozostałe przyprawy i mieszamy.
Krok 2 - Szaszłyki z rozmarynem foto
Odstawiamy na co najmniej 2 godziny do lodówki. Paprykę kroimy w kwadraty ok 2x 2 cm. Na przemian nadziewamy kurczaka, paprykę żółtą, kurczaka i paprykę czerwoną na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki wkładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 250 stopni.
Krok 3 - Szaszłyki z rozmarynem foto
Po 15 minutach zmniejszamy temperaturę na 200 stopni i pieczemy jeszcze 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 17.02.2013 16:49
pięknie wyglądają
aginaa 17.02.2013 16:25
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat