Szaszłyki z pomarańczą

Szaszłyki z pomarańczą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

  • pomarańcza

    2 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    2 zabki
  • cukier

    2 łyżki
  • płatki chili

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę wymieszaj z sokiem z całej pomarańczy, rozgniecionym czosnkiem, cukrem, chili, solą i pieprzem. Do marynaty włóż pokrojonego kurczaka, przykryj, odstaw na noc do lodówki. Kurczaka nadziej na patyczki do szaszłyków, przekładając filecikami z drugiej pomarańczy. Szaszłyki ułóż na tackach aluminiowych. Grilluj, obracając ok 7 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pierniczkowo 27.10.2012 09:07
pyszne:)
Motorek 17.08.2012 11:22
pycha
Lidia6 03.04.2012 20:59
takich nie jadłam chyba spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat