Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 40 dag
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 szt.
cebula 1 szt
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka
oliwa 6 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Polecam do tego różnego rodzaju dipy, oraz pieczywo grillowane.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych

przygotować marynatę: Przyprawę do grilla połączyć z oliwą, dodać obrany i zmiażdżony czosnek, pieprz i sól. Starannie wymieszać.
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki, włożyć do marynaty, wymieszać, przykryć i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na kawałki. Cebulę na cząstki. Mięso na przemian z warzywami nadziać na szpadki i układać na ruszcie. Piec 15 - 20 min stale odwracając, żeby się równo upiekły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak