Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych

Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    40 dag
  • czosnek

    3 ząbki
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cukinia

    1 szt.
  • cebula

    1 szt
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    6 łyżek
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

przygotować marynatę: Przyprawę do grilla połączyć z oliwą, dodać obrany i zmiażdżony czosnek, pieprz i sól. Starannie wymieszać.
Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki, włożyć do marynaty, wymieszać, przykryć i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na kawałki. Cebulę na cząstki. Mięso na przemian z warzywami nadziać na szpadki i układać na ruszcie. Piec 15 - 20 min stale odwracając, żeby się równo upiekły.
iza1883
Polecam do tego różnego rodzaju dipy, oraz pieczywo grillowane.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat