Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z polędwicy z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica z tuńczyka 400 g
oregano świeże
sól
pieprz
pomidorki koktajlowe 15
cytryna
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z polędwicy z tuńczyka

Najpierw pokrójmy tuńczyka w kosteczkę posyp ją sola i pieprzem , do miseczki wlej oliwę z oliwek , zioła poszatkuj drobno i dodaj do oliwy , tuńczyka wymieszaj z tą oliwą i odstaw na godzinę , na patyczki nabijaj kolejno tuńczyka i pomidorka i gotowe szaszłyczki zapiekaj do 15 minut w 180 st w gorącym piekarniku albo ewentualnie można upiec na grilu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak