Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piersi kurczaka i suszonych owoców

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 75 dag
morele suszone 10 dag
śliwki suszone 7 dag
daktyle 10 dag
sos sojowy 1,5 łyżki
oliwa 5 łyżek
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piersi kurczaka i suszonych owoców

Filet umyć , osuszyć i pokroić w gruba kostkę. Mięso oprószyć solą, pieprzem. Oliwę, sos sojowy połączyć z imbirem i papryka w proszku, wymieszać i polać mięso.
Mięso przykryć i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Kawałki mięsa, wyjąć z marynaty i lekko osączyć. Śliwki i morele opłukać, osuszyć.
Mięso nadziewać na patyczki raz z morelą raz śliwką i raz z daktylem.
Ułożyć na grillu lub patelni grillowej. Piec około 10 minut od czasu do czasu odwracając.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 18.04.2016 09:18
ciekawe połączenie
RenataZ-et 18.04.2016 09:05
super szaszłyki
Konczi 17.04.2016 19:47
Pyszne szaszłyki :) Super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak