Szaszłyki z piersi indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 szt
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

    do posypania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z połowy cytryny

  • papryka

    1-2 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w równą sporą kostkę, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny, odstawić na kilka godzin.

Paprykę pokroić w kwadraty, cebulę tez na kawałki (rozwarstwić). Na szpadki do szaszłyków nałożyć mięso na przemian z cebulą i papryką, piec na grillu do zrumienienia...
Podawać z sałatą i ziemniakami z piekarnika .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Koper 09.03.2011 11:17
Jakie piękne kolory, aż chce się zjeść:)
Katarzyna156 19.10.2010 21:29
super..jak zawsze :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat