Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
cukinia
pieczarki
cebula
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz
oliwa

Porada

Szaszłyki możemy obsypać innymi, dowolnymi przyprawami i przygotować je zarówno w piekarniku, jak i na grillu, czy patelni.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piekarnika

Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem.
Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki na połówki.


Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki.


Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi, a szaszłyki z pieczarkami przyprawiamy papryką wędzoną.

Wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, skrapiamy oliwą, pieczemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.08.2016 13:10
chętnie bym takie zjadła, wyglądają smacznie
Krzysztof15 22.08.2016 18:10
Smakowicie wygladają
Wafelek2601 22.08.2016 12:27
Pysznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak