Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z piekarnika

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
cebula czerwona 1,5 sztuki
pieczarki 6 sztuk
boczek wędzony 12 plasterków
olej 1 łyżka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2,5 łyżki

Porada

Szaszłyki doskonale smakują w towarzystwie ryżu lub świeżego pieczywa. Polecam podawać szaszłyki z sosem czosnkowym. Tak przygotowane szaszłyki możemy upiec na grillu.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z piekarnika

Pierś kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następnie do mięsa dodajemy dwie łyżki przyprawy do szaszłyków i łyżkę oleju. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
Papryki myjemy, wydrążamy środki i kroimy w większą kostkę. Podobnie postępujemy z pieczarkami i cebulą. Następnie przygotowane składniki nadziewamy na patyczki w dowolnej kolejności. Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy szaszłyki na kratce przez ok. 25-30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 23.07.2014 15:46
ja tez takie chcę ;)
marcia7 23.07.2014 13:41
wypróbuję przy następnym grillu
molanka 23.07.2014 13:27
ich zaletą jest to, że można się nimi zajadać nawet zimą
krystyna330 23.07.2014 13:00
pychota!!!!!
PaniMISIOWA 23.07.2014 10:46
wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak