Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z pesto

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 szt
papryka czerwona 1/3 szt
pieczarki 6 szt
pesto 2 łyżeczki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Porada

Szaszłyki świetnie pasują do pieczonych ziemniaków

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pesto

Pierś przekroić tak, aby powstały dwa płaty. Następnie mięso lekko roztłuc i doprawić solą, pieprzem, posmarować pesto i zawinąć rulony. Wstawić do lodówki na pół godziny. Po wyjęciu z lodówki pokroić w grubsze plastry i tak nabijać na patyki co szaszłyków na zmianę z papryką i pieczarkami. Całość doprawić solą i papryką słodką, piec 35 min w 170 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 30.03.2015 21:19
nie wiem co podziwiać talent kulinarny czy talent artystyczny:)
Iwa27 18.05.2014 08:49
wyglada pysznie!
Ola1984 11.05.2014 08:44
Świetne szaszłyki, uwielbiam pesto.
Joannasz3190 10.05.2014 20:09
Super pomysł :)
noninka77 10.05.2014 19:50
pięknie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak