Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 3 szt
cukinia 1 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczareki całe 1/2 kg
tłuszcz do smażenia 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z patelni

Na długie patyczki do grilla nadziewamy na zmianę kawałki kiełbasy, pieczarki, kawałki papryki, cebuli, cukinii.Tłuszcz rozgrzewamy ma go być dość dużo. Na nim układamy szaszłyki, posypujemy dość mocno przyprawą i smażymy na wolnym ogniu często obracając. Tłuszcz powinien sięgać do 1,5 cm wysokości szaszłyków i przyprawy należy dodać dużo i mamu przy okazji pyszny smalec do chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 30.04.2013 17:35
smaczne i nie tylko z grilla
kuklik 16.04.2013 20:53
pyszne i smaczne
adelajda 13.04.2013 23:03
lubię takie szaszłyki z patelni
owca441 12.04.2013 22:15
swietne i nawet z patelni
miki47 12.04.2013 13:53
na pewno przepyszne
kamyk 12.04.2013 13:31
chyba też takie zrobię , bo mnie naszła chęć
beniaminek 12.04.2013 13:21
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak