Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z miruny z przyprawą curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 40 dag
sok z limetki 4 łyżki
cebule 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
cukinie małe 2 szt
papryka czerwona 1 szt
kurkuma 1/4 łyżeczki

Porada

Szaszłyki można podawać same lub z pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z miruny z przyprawą curry

Filety z miruny umyć, pokroić w kostkę 2,5 /2,5 cm. Do naczynia wlać sok z limetki, oliwę, dodać przyprawę curry, szczyptę soli i kurkumę, wymieszać. Włożyć pokrojoną rybę, wymieszać i pozostawić na 1 godzinę. Cukinię i cebulą pokroić w krążki, paprykę bez nasion w kostkę. Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa na przemian z rybą i ułożyć na rozgrzanym ruszcie. Piec ze wszystkich stron około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak