Szaszłyki z mini kukurydzą

Szaszłyki z mini kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • kolby kukurydzy mini

    0,5 kg
  • masło

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę umyć oczyścić i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki, a jeśli jest duża to na 8 części. Kolby kukurydzy podzielić na pół. Na przemian nabijać cebulę, mięsko, kukurydzę. Gotowe szaszłyki przyprawiamy do smaku i smażymy na maśle.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 06.12.2013 10:01
fajny pomysł
Seba 26.09.2013 12:03
na pewno smaczne
RenataZ-et 10.01.2013 20:07
bardzo fajny pomysł na przekąskę
Monika193 15.11.2010 06:15
super
IlonaAlbertos 07.11.2010 00:11
Fajne są takie szaszłyczki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat