SZASZŁYKI Z MIĘSEM W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Z WARZYWAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda rosyjska

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • pieczarki

    100 g
  • cebula czerwona

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • chleb

    2 kromki
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • karkówka

    400 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SZASZŁYKI Z MIĘSEM W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Z WARZYWAMI foto
Miód łączymy z musztardą i marynujemy w niej mięso pokrojone w kostkę. Odstawiamy na ok. 2 godz.
Krok 2 - SZASZŁYKI Z MIĘSEM W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Z WARZYWAMI foto
Warzywa myjemy i kroimy w dość duże kawałki, chleb w kwadraty. Nakłuwamy na wykałaczki do szaszłyków według uznania, na końcach zostawiając pomidorki.
Krok 3 - SZASZŁYKI Z MIĘSEM W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Z WARZYWAMI foto
Każdy szaszłyk zawijamy w folię aluminiową i grillujemy na ruszcie do miękkości co jakiś czas odwracając. Podajemy z sosem i z sałatką.
SMACZNEGO!!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rycerz 03.01.2014 20:07
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat