Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z mielonej wieprzowiny

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
ser żółty 5 dkg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
kolendra mielona 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z mielonej wieprzowiny


Obrać i pokroić cebulę. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Kolendrę opłukać pod bieżącą wodą, drobno posiekać.(można dodać zmieloną)
Mięso, wszystkie przyprawy wymieszać na gładką masę.
Z mięsa formować małe kulki, nabijać na patyczki do szaszłyków.
Rozgrzać na dużej patelni oliwę, obsmażyć szaszłyki z każdej strony po 2 minuty.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem.
Naczynie wstawić do piekarnika.
Piec w temperaturze 170 stopni około 10 minut.
Podawać z papryką pieczoną .
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 09.12.2014 13:01
bardzo smacznie wyglądają
Margo1 12.05.2014 18:32
ciekawy pomysł
Kejti 11.05.2014 22:38
Fajny pomysł na obiadek :-)
Wiesława1 11.05.2014 07:03
Tez robie takie .Super
Malinka 10.05.2014 22:09
Bardzo fajna alternatywa dla szaszłyków, super!
migotka28 10.05.2014 21:17
ja robiłam z dodatkiem pieczarek
Alex_M 10.05.2014 20:46
fajny pomysł
halina17 10.05.2014 20:43
Apetycznie wyglądają.
mysza75 10.05.2014 20:26
jaki fajny pomysł na szaszłyki
Kolorowa 10.05.2014 20:18
Bardzo odpowiada mi taka forma ;)
Joannasz3190 10.05.2014 20:10
Lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak